Ρεβύθια με θυμάρι και λεμόνι

Το αν θα ετοιμάσουμε το πιάτο ζουμερό σαν σούπα ή πιο στεγνό σαν σαλάτα είναι καθαρά θέμα επιλογής

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιτός τίτλος, όσο λιτό και απλό είναι και το μαγείρεμα του φαγητού αυτού. Πρόκειται για μια απλή ρεβιθάδα, που τις περισσότερες φορές έπαιζε τον ρόλο του πρώτου πιάτου σε ένα καλό περγαμηνό γεύμα. Έχει όμως τη φροντίδα του, κυρίως το ξεφλούδισμα των ρεβυθιών μετά το μούλιασμά τους.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  500 γρ. ρεβύθια μεσαία ή μικρά, μουλιασμένα αποβραδίς σε χλιαρό νερό
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο (ή ρίγανη)
  •  αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT