Πίτα σφακιανή στο τηγάνι

Λεπτή, απίθανα νόστιμη και φίνα πίτα από την Κρήτη με γέμιση φρέσκιας μυζήθρας και επικάλυψη από μέλι θυμαρίσιο

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 30′ προετοιμασία
  • 10′ τηγάνισμα

Σύνολο: 40′

Υλικά

Τεμάχια: 12 – 16

  •  500 γρ. (4 κοφτές κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  240 ml (περίπου 1 + 1/4 της κούπας) χλιαρό νερό
  •  70 ml (1/3 της κούπας) ρακή
  •  50 ml (1/4 της κούπας) ελαιόλαδο
  •  1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  500 γρ. μαλακό ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα Κρήτης
  •  λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  •  μέλι θυμαρίσιο
  •  σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT