Τα καλύτερα σουφλέ: 11 εύκολες συνταγές για κάθε μέρα

Τα καλύτερα σουφλέ: 11 εύκολες συνταγές για κάθε μέρα

Κι όμως τα σουφλέ δεν είναι δύσκολο φαγητό. Εχουν όμως τα μυστικά τους. Δείτε εδώ όλα όσα χρειάζεστε για σίγουρη επιτυχία και 11 υπέροχες συνταγές!

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aς αρχίσουμε με μια διευκρίνιση: Σουφλέ σημαίνει «φυσητό» στα γαλλικά, δηλαδή φουσκωμένο, και δεν έχει σχέση με το ογκρατέν, που σημαίνει χρύσισμα της επιφάνειας οποιουδήποτε σκευάσματος. Πώς όμως γίνεται ένα σωστό σουφλέ, που τόσο αγχώνει μάγειρες και νοικοκυρές;

Αντιθέτως με ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι, ένα σουφλέ είναι εύκολη υπόθεση, ακόμη και για ερασιτέχνες. Η βάση ενός σουφλέ με τυρί είναι μια μπεσαμέλ, στην οποία ενσωματώνουμε τριμμένο τυρί και, εκτός φωτιάς, τους κρόκους και τα πολύ καλά χτυπημένα ασπράδια αυγού. Ψήνουμε στους 180° – 200° C (ανάλογα με τον φούρνο) για είκοσι λεπτά.

Ένα σουφλέ πρέπει κανονικά να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί σε όγκο, και αυτό φυσικά δεν γίνεται μόνο με την επίδραση της θερμότητας στον αέρα που υπάρχει στα χτυπημένα ασπράδια. Τα σουφλέ φουσκώνουν με τη μετατροπή του νερού που περιέχεται στο γάλα ή στα αυγά σε ατμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT