Γιατί είναι τόσο αφράτα τα στραγάλια-καβουρμάς; Ο «Ηρακλής» ξέρει.

Γιατί είναι τόσο αφράτα τα στραγάλια-καβουρμάς; Ο «Ηρακλής» ξέρει.

Στο μικρό ξηροκαρπάδικο της Θεσσαλονίκης, οι ξηροί καρποί φτιάχνονται με τις παλιές, παραδοσιακές, μεθόδους, που έφερε στην Ελλάδα ο μπαμπάς Ηρακλής Καραφουλίδης και συνεχίζουν οι γιοι του Γαβριήλ και Δημήτρης

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αδέρφια Γαβριήλ και Δημήτρης Καραφουλίδης συνεχίζουν την παράδοση του πατέρα τους Ηρακλή και του μεγαλύτερου αδερφού τους, Γιάννη, στο εμπόριο εκλεκτών ξηρών καρπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Ηρακλής Καραφουλίδης ήρθε 16 χρονών πρόσφυγας από τα Σούρμενα του Πόντου το 1928, ολομόναχος, και μετά από ένα πέρασμα σε κάτεργα της Σιβηρίας κι έπειτα από τον Πειραιά και τα Γιαννιτσά, κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, όπου με έναν Σέρβο φίλο του έστησαν τσαντίρι στην πλατεία Αριστοτέλους και έψηναν στραγάλια στο καζάνι. Πέντε διαδοχικά ψησίματα ήθελαν τότε τα στραγάλια για να γίνουν «καβουρμάς», τέλεια αρωματικά και αφράτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT