Τα αδέρφια Γαβριήλ και Δημήτρης Καραφουλίδης συνεχίζουν την παράδοση του πατέρα τους Ηρακλή και του μεγαλύτερου αδερφού τους, Γιάννη, στο εμπόριο εκλεκτών ξηρών καρπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Ηρακλής Καραφουλίδης ήρθε 16 χρονών πρόσφυγας από τα Σούρμενα του Πόντου το 1928, ολομόναχος, και μετά από ένα πέρασμα σε κάτεργα της Σιβηρίας κι έπειτα από τον Πειραιά και τα Γιαννιτσά, κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, όπου με έναν Σέρβο φίλο του έστησαν τσαντίρι στην πλατεία Αριστοτέλους και έψηναν στραγάλια στο καζάνι. Πέντε διαδοχικά ψησίματα ήθελαν τότε τα στραγάλια για να γίνουν «καβουρμάς», τέλεια αρωματικά και αφράτα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.