Ιστορίες ξεριζωμού και 11 συνταγές από τον Τσεσμέ στη Χίο

Ιστορίες ξεριζωμού και 11 συνταγές από τον Τσεσμέ στη Χίο

Δύο συννυφάδες με καταγωγή από τον Τσεσμέ και το Λυθρί της Σμύρνης μάς διηγήθηκαν τις ιστορίες ξεριζωμού των οικογενειών τους και γλύκαναν τις πικρές μνήμες με σάμαλι και γλυκό κυδώνι

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πατρίδα δεν είναι μόνο το χώμα, είναι και οι μνήμες. Και όσο αυτές είναι ζωντανές, ζούμε και εμείς μέσα από ευχές», έγραφε στο πρώτο email που ανταλλάξαμε η Γεωργία Χούλη από τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», μια κιβωτό της μικρασιατικής κληρονομιάς. Και στο τηλέφωνο έδινε κιμπάρικες υποσχέσεις: «Όταν ανταμώσουμε, θα σου έχω τυρόπιτες των Αλατσάτων και τσεσμελίδικα μπουρέκια στη χόβολη». Το έκανε το τάξιμο κατά γράμμα τη μέρα που σμίξαμε και το γιορτάσαμε με κρασί «Ολυμπούσικο» (από το χωριό Ολύμποι).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT