Πού τρώμε τα πιο λαχταριστά πιάτα με αυγά στην πόλη

Πού τρώμε τα πιο λαχταριστά πιάτα με αυγά στην πόλη

Ένα αυγό είναι λίγο, πολύ λίγο. Οπότε μαζέψαμε πολλά: αυγά με πατάτες, αυγά σε σούπες, σε μακαρονάδες, σε πίτσες και όχι μόνο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι ήξεραν οι Ρωμαίοι που χρησιμοποιούσαν τη φράση «ab ovo», «από το αυγό» δηλαδή, για να πουν «από την αρχή».  Το αυγό είναι το έναυσμα για πολλά ωραία πιάτα. Πρωινά, μεσημεριανά, βραδινά, απλά και πιο ενισχυμένα, φιγουράρει σε ταβέρνες και σε εστιατόρια κάθε λογής. Πρωτεϊνούχο, ευέλικτο, έχει δυναμική το αυγό. Και το ασπράδι που γίνεται μια τραγανή δαντέλα στο τηγάνι κι εκείνος ο λαμπερός κρόκος που ρέει κι όλα τα ποτίζει με πορτοκαλοκίτρινη νοστιμιά είναι κανονικό… μυστικό όπλο. Εντάξει, όχι τόσο μυστικό.

Αυγά με πατάτες στο Basegrill

Διάσημο και πολυαντιγραμμένο πιάτο, οι πατάτες με αυγά του Basegrill είναι μερικές φορές κίνητρο ακόμα μεγαλύτερο και από το εκλεκτό κρέας για επίσκεψη στο εστιατόριο του Περιστερίου. Η βάση του είναι μια τραγανή «τηγανίτα» από τριμμένη πατάτα. Από πάνω τρία ή τέσσερα μελάτα τηγανητά αυγά που τα σπάνε μπροστά σου και τα ανακατεύουν με τις πατάτες. Το πιάτο υποτίθεται ότι είναι για τη μέση του τραπεζιού. Θα διαφωνήσω. Γ.Π.

Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, Τ/210-57.57.455

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT