Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κοτόσουπα αυγολέμονο με τραχανά και φέτα σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με 1½ λίτρο νερό, το κομμένο στη μέση κρεμμύδι και τη δάφνη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Ξαφρίζουμε για όσο χρειάζεται.
- Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος.
- Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και σε αυτή σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο, πράσο) στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό, το θυμάρι και τη ρίγανη, βράζουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για όσα λεπτά χρειάζεται για να μαλακώσει ο τραχανάς. Τραβάμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με ραβδομπλέντερ) τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν λίγο. Χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε προσεκτικά περίπου το 1/4 από τον ζωμό της κατσαρόλας και στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού.
- Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και τη σείουμε για να γίνει ένα με τη σούπα.
- Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, προσθέτουμε τη φέτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπούκοβο και έξτρα αλάτι και πιπέρι.
- Συνοδεύουμε την κοτόσουπα αυγολέμονο με τραχανά και φέτα με φρυγανισμένο ψωμί.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr