Τις τελευταίες εβδομάδες τα social media έχουν γεμίσει με βίντεο και φωτογραφίες από πλατό βουτύρου. Αν δεν το έχετε ήδη πετύχει κάπου, μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Δεν πρόκειται παρά για βούτυρο απλωμένο σε ένα πιάτο ή μια επιφάνεια κοπής, που σερβίρεται με διάφορα ψωμιά, φρούτα και/λαχανικά. Όπως δηλαδή τα πλατό τυριών.
Η «συνταγή» είναι όλη και όλη η εξής: επιλέγεις το βούτυρο που σου αρέσει, το αφήνεις να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνεις σε μια επιφάνεια κοπής, σε ένα μαρμάρινο πλατό τυριών ή σε όποιο άλλο ωραίο, επίπεδο σκεύος σου βρίσκεται. Από εκεί και πέρα μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Μπορείς να περιχύσεις το βούτυρο με λίγο μέλι, να ρίξεις εδώ και εκεί λίγο ξύσμα λεμονιού ακόμα και να το στολίσεις με βρώσιμα άνθη ή να το κάνεις πικάντικο προσθέτοντας νιφάδες τσίλι.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr