Η ασιατική απάντηση στα ευρωπαϊκά βραστά είναι το βιετναμέζικο pho (προφέρεται περίπου σαν αόριστο «φε»), που είναι και το αγαπημένο street food της χώρας. Τα σημεία όπου το μαγειρεύουν και το σερβίρουν είναι κάτι αντίστοιχο με τις πιτσαρίες στον υπόλοιπο πλανήτη – κάθε γειτονιά έχει το δικό της. Το βασικό συστατικό είναι τα βιετναμέζικα νουντλς, τα ρυζομακάρονα δηλαδή, λεπτά, πλακέ και μακρουλά σαν φετουτσίνι, και το κρέας ή το πουλερικό (κοτόπουλο, πάπια ή κρέας).
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 μεγάλο κοτόπουλο, βάρους περίπου 2.500 γρ.
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, με τη φλούδα του
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.