Πού τρώμε μετά το θέατρο; Κουζίνες που μένουν μέχρι αργά

Πού τρώμε μετά το θέατρο; Κουζίνες που μένουν μέχρι αργά

Εκεί που καταστρώνουμε τα σχέδια για τις παραστάσεις που θα δούμε, ας σκεφτούμε πού θα φάμε μετά, πού μένει η κουζίνα ανοιχτή ως τα μεσάνυχτα και πού θα τα π(ι)ούμε με την παρέα.

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαρ και εστιατόρια που μένουν μέχρι αργά και είναι ιδανικά για ένα ποτό και φαγητό μετά την παράσταση. Γιατί ωραία, πας, βλέπεις την παράσταση. Μετά δεν θες να τη σχολιάσεις και να την επεξεργαστείς με την παρέα; Σίγουρα θες. Οπότε ιδού οι προτάσεις της ομάδας του «γ», σε κάθε περιοχή, εγγυημένα νόστιμες.

Στο Λοκάλι η σκηνή μεταφέρεται στον κήπο

Έξω στις πρασινάδες με την καλοκαιρία, έξω στις πρασινάδες και με τα κρύα. Ο κήπος στο Λοκάλι είναι παντός καιρού, οπότε μόλις βγείτε από κάποιο από τα θέατρα της οδού Σαρρή, άνετα μπορείτε να πιάσετε θέση είτε στην πέργκολα, το σκεπαστό του κομμάτι, που έχει και το τζάκι της, είτε στα υπόλοιπα εξωτερικά τραπέζια που ζεσταίνονται με σόμπες. Η κουζίνα είναι ανοιχτή μέχρι τις 12, αν θέλετε βάζετε στη μέση κάποια πιάτα που μοιράζονται πιο εύκολα, όπως  μοσχάρι καρπάτσιο, ψητό χαλούμι με τσάτνεϊ εσπεριδοειδών ή κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες – όποιος πεινάει παραπάνω «χτυπάει» και μια καρμπονάρα, που τη στρέφουν προς το ελληνικότερο με ένα ντόπιο αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Στον χώρο μέσα, που πρόσφατα άλλαξε λίγο κι έγινε πιο μπαρίστικος, θα πιείτε το ποτό σας, συνοδεύοντάς το με flatbreads, μπέργκερ κι εκείνες τις κλασικές πια τηγανητές μπάμιες, που έκαναν άμα τη εμφανίσει τους γκραν σουξέ. Ιδέες για μετα-θεατρικό κοκτέιλ; Negroni με δύο διαφορετικά βερμούτ και Campari αρωματισμένο με φύλλα συκιάς, που το σερβίρουν με μαστιχωτό μπανανοστάφιδο (αποξηραμένη βιολογική μπανάνα από την Κρήτη). Και Gina Colada, που συνδυάζει δυο τζιν με λίγο ρούμι agricole με λάδι καρύδας, χυμό φρέσκου ανανά και λίγο Falernum, που εμπνέεται από την Pina Colada. Είναι αρωματική, αλλά πιο «ποτένια». Α.Σ.

Σαρρή 44, Ψυρρή, Τ/690-610.3005

Zampanó: Το ελληνικό μπιστρό που αγαπά το θέατρο

Είναι πάνω στη Σαρρή, στο πιο βολικό σημείο, απέναντι και δίπλα από πολλά θέατρα και αποκλείεται να μην το προσέξεις όταν περάσεις απ’ έξω. Έχει κι αυτό μια θεατρικότητα, βλέπεις, που δένει με την ιδέα της εξόδου μετά το θέατρο. Γι αυτό και κρατά την κουζίνα ανοιχτή μέχρι αργά, ώστε κι οι τελευταίοι θεατές, που θα πάνε γύρω στις 23.30 περίπου, να μπορέσουν να παραγγείλουν. Ο χώρος όμορφος με χαμηλή, ατμοσφαιρική, μουσική, που σου επιτρέπει να μιλήσεις και να αξιολογήσεις με την παρέα σου την παράσταση που μόλις είδες. Ακόμα και το όνομα είναι θεατρικό, καθώς είναι εμπνευσμένο από τον φελινικό κωμικοτραγικό ήρωα του «La Strada» Zampanó, έναν περιπλανώμενο performer του δρόμου. Φαγητό μπορείς να παραγγείλεις τόσο στο τραπέζι σου (αν βρεις, γι’ αυτό καλό είναι να προνοήσεις) όσο και στο μπαρ. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά περιεκτικός. Στα πρώτα ξεχωρίζουν τα κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού, ψητά ντοματίνια και τραγανές πιτούλες, όπως και τα gluten free μύδια αχνιστά ή το μοσχαρίσιο μεδούλι που έρχεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Από τα κυρίως ψηφίζω τις ταλιατέλες με κολοκύθι, κατσικίσιο τυρί και δυόσμο που είναι επίσης χωρίς γλουτένη και light. Μου αρέσει που έχει αρκετά gluten free πιάτα, γιατί υπάρχει στη θεατρική παρέα φίλη με κοιλιοκάκη και ξέρω πόσο ταλαιπωρείται για να βρει επιλογές. Εντυπωσιακή είναι η λίστα κρασιών που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, σε μικρά και καλά οινοποιεία σαν του Λυραράκη από την Κρήτη, τους Ορεινούς Αμπελώνες Λαλίκου από την Καβάλα, και άλλα. Ν.Λ.

Σαρρή 16, Ψυρρή, T/213-02.33.244

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT