Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Μια θεϊκή και εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, που ψήνεται στο πυρέξ και γίνεται λεπτή και γαλατένια. Η φυσική βανίλια την αποθεώνει!

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα είναι πανεύκολη, με έξι υλικά και δεν περιέχει αυγά. Η κρέμα πήζει πρώτα στην κατσαρόλα με χρήση κορν φλάουρ και αλευριού και έπειτα μπαίνει σε πυρέξ και ψήνεται στον φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει χρώμα.

Το μυστικό της νοστιμιάς της είναι η χρήση σπόρων φυσικής βανίλιας. Η φυσική βανίλια είναι που «αναβαθμίζει» τη γαλατόπιτά μας και από παιδικό γλύκισμα τη μετατρέπει σε «σοβαρό» γλυκό που θα σερβίραμε ακόμα και στο τέλος ενός γιορτινού τραπεζιού. Αυτό δεν μας εμποδίζει ωστόσο να την απολαύσουμε όλες τις ώρες, ακόμα και στο πρωινό! Τη συνταγή μάς έδωσε ο γνωστός ζαχαροπλάστης Σπύρος Πεδιαδιτάκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT