Αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα είναι πανεύκολη, με έξι υλικά και δεν περιέχει αυγά. Η κρέμα πήζει πρώτα στην κατσαρόλα με χρήση κορν φλάουρ και αλευριού και έπειτα μπαίνει σε πυρέξ και ψήνεται στον φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει χρώμα.
Το μυστικό της νοστιμιάς της είναι η χρήση σπόρων φυσικής βανίλιας. Η φυσική βανίλια είναι που «αναβαθμίζει» τη γαλατόπιτά μας και από παιδικό γλύκισμα τη μετατρέπει σε «σοβαρό» γλυκό που θα σερβίραμε ακόμα και στο τέλος ενός γιορτινού τραπεζιού. Αυτό δεν μας εμποδίζει ωστόσο να την απολαύσουμε όλες τις ώρες, ακόμα και στο πρωινό! Τη συνταγή μάς έδωσε ο γνωστός ζαχαροπλάστης Σπύρος Πεδιαδιτάκης.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.