Μικρές λεπτομέρειες όπως η επιλογή των κομματιών κρέατος, το καλό ξάφρισμα και σούρωμα του ζωμού, η προσθήκη καλού κρασιού και κάποια κόλπα στη διαδικασία την κάνουν ένα ανυπέρβλητο πιάτο.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για τον ζωμό
- 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε μέτρια κομμάτια
- 1 φέτα οσομπούκο (χοντρή φέτα από μοσχαρίσιο κότσι), πάχους 3 εκ. και βάρους 400 γρ. περίπου
- 1 καρότο, καθαρισμένο, ολόκληρο
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 2 κλωνάρια σέλερι, ολόκληρα
- 1 φύλλο δάφνης
- 5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
- 500 ml λευκό ξηρό κρασί