Φαρφαλίνες με σαλσίτσια και μύδια

Ένα πιάτο σε στιλ surf and turf, φίνο και τόσο νόστιμο, που συγκεντρώνει σε μία μπουκιά τη σπαρταριστή φρεσκάδα των υλικών από τη Βαρβάκειο

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολόφρεσκα μύδια, κατευθείαν από την ψαραγορά και ιταλικά, πικάντικα λουκάνικα – τα οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ελληνικά χωριάτικα της επιλογής μας.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  400 γρ. φαρφαλίνες ή άλλο μικρό ζυμαρικό, όπως κοφτό μακαρονάκι, αχηβάδες, κοχύλια, κοραλλάκια
  •  20 μύδια, πλυμένα
  •  4 σαλσίτσια ή άλλα μικρά χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα
  •  1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2-3 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα (ή 2 μικρές φρέσκες ντομάτες, στην εποχή τους)
  •  60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  •  80 ml ημίγλυκο κρασί, λευκό ή κόκκινο
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT