Ολόφρεσκα μύδια, κατευθείαν από την ψαραγορά και ιταλικά, πικάντικα λουκάνικα – τα οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ελληνικά χωριάτικα της επιλογής μας.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. φαρφαλίνες ή άλλο μικρό ζυμαρικό, όπως κοφτό μακαρονάκι, αχηβάδες, κοχύλια, κοραλλάκια
- 20 μύδια, πλυμένα
- 4 σαλσίτσια ή άλλα μικρά χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα (ή 2 μικρές φρέσκες ντομάτες, στην εποχή τους)
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 80 ml ημίγλυκο κρασί, λευκό ή κόκκινο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο