Μα πώς θα πίνω το κρασί μου τρώγοντας παστίτσιο και σταμναγκάθι στα κάρβουνα στο πιο hype μαγαζί της πόλης; Το έκανα, και μάλιστα το απόλαυσα τόσο κουλ, λες και το είχα ξανακάνει, καθισμένη στην μπάρα και κάποιες φορές μισοκαθισμένη και λικνιζόμενη. Μου είχαν κρατήσει το «chef’s table» ήτοι το κομμάτι του μπαρ μπροστά από τις στόφες και τον ξυλόφουρνο.
Η μεγάλη ιδέα
Το Pharaoh είναι η ιδέα που προέκυψε ύστερα από το brain storming τεσσάρων φίλων με κοινό παρανομαστή το ευ ζην, την τέρψη και την ευδαιμονία των αισθήσεων. Ο δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο επιχειρηματίας και έμπορος κρασιών Πέρρυ Παναγιωτακόπουλος, τέσσερεις άνθρωποι με κοινό όραμα και αισθητική, αποφάσισαν να συνεταιριστούν. Πριν από 10 χρόνια στην Καλαμάτα ο Φώτης συνάντησε τον Πέρρυ που ήταν κολλητός φίλος με τον Πλατανιά, και λίγα χρόνια πιο μετά γνώρισε και τον Μανώλη στο καινούριο τότε εστιατόριό του, το Χαρούπι στη Θεσσαλονίκη, και ήταν ο πρώτος που έγραψε το 2016 για αυτό. Οι συγκυρίες, η σύμπνοια, η λαχτάρα για δημιουργία, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο