Μινεστρόνε, η ιταλική φασολάδα, λίγο διαφορετική

Μινεστρόνε, η ιταλική φασολάδα, λίγο διαφορετική

Μια ωραία ιταλική φασολάδα! Τρώγεται ολοχρονίς, καθότι είναι σούπα-καμβάς που νοστιμίζει με τα καλούδια κάθε εποχής.

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  200 γρ. ψιλά φασόλια μουλιασμένα για 12 ώρες (ή 420 γρ. βρασμένα) – αναζητήστε τις εξαιρετικές βανίλιες Φενεού
  •  2 φύλλα φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο

Για τη βάση της σούπας

  •  60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  •  60 γρ. καπνιστή πανσέτα ή γκουαντσιάλε (αλλαντικό από χοιρινά μάγουλα) ή μπέικον, σε κυβάκια
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  •  1 κλωνάρι σέλινο, χοντροκομμένο
  •  1 μεγάλο καρότο, σε μεγάλους κύβους
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT