Γιατί το Milos είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας

Γιατί το Milos είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας

Στο εστιατόριο Milos το ταπεινό γίνεται υψηλό. Οι πρώτες ύλες λάμπουν και μαγειρεύονται με συγκινητική απλότητα. Γράφει ο Aγγελος Ρέντουλας.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H άριστη πρώτη ύλη και η σοφή, μετρημένη διαχείρισή της είναι το άλφα και το ωμέγα της καλής μαγειρικής. Αυτή είναι έκπαλαι η βασική αρχή της ελληνικής κουζίνας: η θαυμαστή βιοποικιλότητα, το ευεργετικό κλίμα, οι εύφορες θάλασσες και συγχρόνως η μικρή, ελάχιστη παραγωγή, προϊόν υπεράνθρωπου κόπου και ιώβειας υπομονής. Όλα αυτά όρισαν μια κουζίνα λιτή, με απόλυτη αίσθηση του μέτρου και συγκινητική απλότητα: Όταν η ντομάτα είναι άριστης ποιότητας, δεν θέλει πολλά πολλά, μόνο λάδι, αλάτι, μια τσιμπιά ρίγανη. Μπορεί ούτε αυτά. Οι συνδυασμοί των τροφών σοφοί, με ξεκάθαρο στόχο: την ανάδειξη της πρώτης ύλης. Αυτή η αρχή είναι γραμμένη στο DNA της αγροτικής μας κουζίνας. Την ακολουθούμε λίγο πολύ στην καθημερινή μας μαγειρική (ή τουλάχιστον ελπίζω να συμβαίνει αυτό). Στην επαγγελματική κουζίνα; Μεγάλη κουβέντα ανοίγω, το ξέρω, αλλά να, έχουν περάσει λίγες ώρες από ένα έξοχο δείπνο και μηρυκάζοντας την εμπειρία τέτοιες σκέψεις πολιορκούν το μυαλό μου. Το έξοχο δείπνο έλαβε χώρα στο εστιατόριο Milos, στο ισόγειο του φερώνυμου ξενοδοχείου στην αρχή της Κολοκοτρώνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT