Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κάρι και περιέχει και λίγη κρέμα καρύδας, το αποτέλεσμα δεν είναι σαλτσάτο και οι γαρίδες μοιάζουν σαν ψητές.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 600 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κρατάμε χωριστά, τις ουρίτσες τις αφήνουμε πάνω στο σώμα)
- λίγο τσίλι, σε σκόνη (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο καυτερό το θέλουμε)
- χυμός από 2 λεμόνια και ξύσμα από 1/2
- 40 γρ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 4 κουτ. σούπας κίτρινο κάρι σε σκόνη
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 πράσινα τσίλι, κομμένα στη μέση κατά μήκος και ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα
- 60 γρ. γάλα καρύδας (σε κονσέρβα), παγωμένο
- 1/2 μικρό ματσάκι κόλιανδρος, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι