Γαρίδες με κάρι και τζίντζερ

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με συγκλονιστικά αρώματα, που προτείνεται ως ορεκτικό, αλλά μπορούμε κάλλιστα να το σερβίρουμε και ως κυρίως πιάτο

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κάρι και περιέχει και λίγη κρέμα καρύδας, το αποτέλεσμα δεν είναι σαλτσάτο και οι γαρίδες μοιάζουν σαν ψητές.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  600 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κρατάμε χωριστά, τις ουρίτσες τις αφήνουμε πάνω στο σώμα)
  •  λίγο τσίλι, σε σκόνη (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο καυτερό το θέλουμε)
  •  χυμός από 2 λεμόνια και ξύσμα από 1/2
  •  40 γρ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  •  4 κουτ. σούπας κίτρινο κάρι σε σκόνη
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 πράσινα τσίλι, κομμένα στη μέση κατά μήκος και ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα
  •  60 γρ. γάλα καρύδας (σε κονσέρβα), παγωμένο
  •  1/2 μικρό ματσάκι κόλιανδρος, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT