Το θρυλικό ευβοιωτικό τυροπιτάρι

Το ευβοιωτικό τυροπιτάρι θα το βρείτε σε διάφορες παραλλαγές, από αφράτο σαν του πιροσκί μέχρι λεπτότατο, κριτσανιστό, τραγανό φύλλο που φουσκαλιάζει στο τηγάνισμα.

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανόν η εμβληματικότερη συνταγή ολόκληρης της Εύβοιας, που τη φτιάχνουν από την Κάρυστο μέχρι το Αρτεμίσιο. Είναι μια μεγάλου μεγέθους τηγανητή τυρόπιτα, τραγανή, χορταστική και πεντανόστιμη. Το ζυμάρι της το έχω συναντήσει σε διάφορες παραλλαγές, από αφράτο σαν του πιροσκί μέχρι λεπτότατο, κριτσανιστό, τραγανό φύλλο που φουσκαλιάζει στο τηγάνισμα – και αυτή είναι η κορυφαία και πιο έντεχνη εκδοχή της. Δεν θυμάμαι πόσα τυροπιτάρια έφαγα μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά ένα από τα νοστιμότερα είναι αυτό που δοκίμασα στην ταβέρνα Paralia Pines & Sea στην παραλία των Ροβιών, από τα χέρια της Χριστίνας Ζουζουλή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT