Μοσχαράκι κοκκινιστό από το οινομαγειρείον «Η Ζωοδόχος Πηγή»

Μοσχαράκι κοκκινιστό από το οινομαγειρείον «Η Ζωοδόχος Πηγή»

Ετοιμάστε πρώτοι αυτή τη μερακλίδικη συνταγή. Γίνεται με μοσχαρίσια μάγουλα, που είναι απίθανα νόστιμα και λιώνουν στο στόμα. Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή θα βρείτε αγαπημένα πιάτα με τις αυθεντικές τους συνταγές από 42 αθηναϊκές ιστορικές ταβέρνες.

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 20′ προετοιμασία
  • 2 ώρες και 30′ μαγείρεμα
  • Σύνολο: 2 ώρες και 50′

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  2 κιλά μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος (τα παραγγέλνουμε εγκαίρως στον κρεοπώλη μας)
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  300 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ
  •  200 γρ. καρότα, σε μικρά καρέ
  •  150 γρ. κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
  •  60 γρ. σκόρδο (ή λιγότερο), ψιλοκομμένο
  •  40 γρ. πελτές ντομάτας
  •  200 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση Μαρουβάς
  •  300 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  •  1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  •  1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT