Ο θρυλικός Βασίλης Λέλος εκ Κωνσταντινουπόλεως έμαθε την τέχνη στα δύο αδέρφια, τον Νίκο και τον Γρηγόρη Τσαρούχα, που δούλευαν σερβιτόροι στα ταβερνεία των αγορών πέριξ της Αριστοτέλους, τη δεκαετία του 1950. Από το 1967 στην ίδια διεύθυνση, στην Ολύμπου, το εστιατόριο Τσαρούχα σερβίρει 24 ώρες το 24ωρο πατσά, σήμερα υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Τσαρούχα. Στο μεγάλο καζάνι 200 (!) λίτρων σιγομαγειρεύονται για πολλές ώρες τα κομμάτια κρέατος και έτσι βγάζουν όλη τους τη νοστιμιά.
Στο σπίτι δεν θα πετύχουμε ακριβώς την ίδια γεύση, όμως ο Δημήτρης Τσαρούχας, 2η γενιά στο τιμόνι του ιστορικού πατσατζίδικου της Θεσσαλονίκης, μας δίνει οδηγίες για μια ωραιότατη και σχετικά εύκολη εκδοχή.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr