Η πιο νόστιμη μπολονέζ σε 12 βήματα

Επιλέξαμε να φτιάξουμε μπολονέζ με κρεμμύδι, καρότο και σέλερι, δηλαδή με υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στην αυθεντική ιταλική συνταγή.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειαζόμαστε: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή σπάλα, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ, 1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές φέτες, 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους, 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (με τα υγρά τους), ψιλοκομμένα (όχι λιωμένα) στο μούλτι, 1 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε 400 ml ζεστό νερό, 2 δαφνόφυλλα, 5 – 6 μπαχάρια και 5 κεδροκούκουτσα, χοντροκοπανισμένα ή τριμμένα, 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, 50 ml κονιάκ ή 1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί, τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανού, ψιλοκομμένα, και αλατοπίπερο.

Επίσης, χρειαζόμαστε δύο κατσαρόλες: μία μεσαίου μεγέθους για τα λαχανικά (μπορεί να είναι και ένα τηγάνι) και μία κάπως πιο ευρύχωρη για τον κιμά. Ο λόγος; Ο κιμάς, για να καβουρδιστεί σωστά, δεν πρέπει να «στοιβαχτεί».

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT