Παστίτσιο με κρεμμυδάτο κιμά και αρωματική μπεσαμέλ

Παστίτσιο με κρεμμυδάτο κιμά και αρωματική μπεσαμέλ

Το αγαπημένο παστίτσιο στην πιο λαχταριστή συνταγή

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 45′ προετοιμασία
  • 45′ ψήσιμο
  • Σύνολο: 1 ώρα και 30′

Υλικά

Μερίδες: Για 1 ταψί διαμέτρου 30 – 32 εκ.

Για το παστίτσιο

  • 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά πένες
  • 2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα (κρατάμε τους κρόκους για την μπεσαμέλ)
  • 1 – 2 κουτ. σούπας σουσάμι, για την επιφάνεια (προαιρετικά)

Για την αρωματική μπεσαμέλ

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο ή 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, ζεστό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. πικάντικο ελληνικό τυρί (μελίχλωρο λήμνου ή γραβιέρα Σκύρου ή Νάξου κ.ά.), τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια δεντρολίβανου, πολύ ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο καλά)

Για τον κιμά

  • 1 δόση μπολονέζ, με κάποιες τροποποιήσεις

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT