Σουπιές με ρεβίθια από τη Σκύρο

Είναι ίσως είναι τα νοστιμότερα ρεβίθια που έχουμε δοκιμάσει. Τη συνταγή μάς έδωσε ο Κωστής Χιώτης, μάγειρας και ιδιοκτήτης της ταβέρνας στη Σκύρο «Οι ιστορίες του μπάρμπα»

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 30′ προετοιμασία
  • 1 ώρα και 40′ μαγείρεμα
  • 12 ώρες αναμονή
  • Σύνολο: 14 ώρες και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια (περίπου 3-4 εκ.)
  • 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό για 12 ώρες από το προηγούμενο βράδυ
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1 πράσο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή (ή γλυκιά, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT