Τσικνοπέμπτη στα πέριξ: 9 ταβέρνες στα περίχωρα της Αττικής

Τσικνοπέμπτη στα πέριξ: 9 ταβέρνες στα περίχωρα της Αττικής

Εννέα εξαιρετικές κρεατοταβέρνες για τις οποίες αξίζει να κάνει κανείς λίγο παραπάνω δρόμο, είτε είναι Τσικνοπέμπτη είτε όχι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταβέρνα «Κιτσαρώνας», Μενίδι

Ανηφορίζοντας προς τις πλαγιές της Πάρνηθας, κάνουμε μια στάση στις Αχαρνές, στην περίφημη ταβέρνα Κιτσαρώνας. Για το βράδυ της Τσικνοπέμπτης οι κρατήσεις έχουν ήδη γίνει και δεν θα υπάρχει τραπέζι ούτε για δείγμα. Για το μεσημέρι όμως υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα και καλό είναι να κάνετε την κράτησή σας από τώρα. Η ταβέρνα θα τσικνίσει από νωρίς και θα σερβίρει τα φημισμένα της ψητά στα κάρβουνα, ήτοι: παϊδάκια αρνίσια, παϊδάκια από ζυγούρι και παϊδάκια πρόβεια, λουκάνικα χωριάτικα, μπιφτέκια-γίγας, τις φημισμένες μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, αλλά και μοσχαρίσιες γάλακτος και χοιρινές. Θα τα συνοδέψετε με τα εξίσου θαυμαστά ορεκτικά, όπως κολοκυθάκια, πιπεριές και μελιτζάνες στο τηγάνι, τραγανά και φίνα, αρβανίτικες ντόντλιες, αρβανίτικο τηγανόψωμο. Το κρασί της ταβέρνας (λευκό, Σαββατιανό, κόκκινο, ροζέ και ημίγλυκο), έρχεται από το Οινοποιείο Αγγέλου στα Μεσόγεια.

Παύλου Μελά 8, κεντρική πλατεία Αχαρνών, Αχαρναί, Τ/210-24.65.141

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT