Μωσαϊκό με κραμπλ αμυγδάλου

Το μωσαϊκό των παιδικών μας χρόνων ελαφρώς πειραγμένο από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη, που χρησιμοποιεί και πούδρα αμυγδάλου

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 30′ προετοιμασία
  • 20′ ψήσιμο
  • 4 ώρες και 30′ αναμονή

Σύνολο: 5 ώρες και 20′

Υλικά

Τεμάχια: 10-12

Για το μωσαϊκό

  • 330 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε μέτρια κομμάτια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά

Για το κραμπλ

  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου (χτυπάμε στον πολυκόφτη λευκά αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη ή αγοράζουμε έτοιμη πούδρα, που τη βρίσκουμε και ως «αλεύρι αμυγδάλου» σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT