Πεσκανδρίτσα σούπα με σέλινο και μυρωδικά

Πεσκανδρίτσα σούπα με σέλινο και μυρωδικά

Μια διαφορετική ψαρόσουπα με σταφίδες και κουκουνάρι, που χαρίζουν διακριτική γλύκα, δίνοντας τελικά στο πιάτο θαυμάσιο γλυκόξινο αποτέλεσμα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μονάχα το κρέας και τα πουλερικά ιδανικά για μαγείρεμα με άφθονα μυρωδάτα χόρτα. Ένα καλό ψάρι με άφθονο ψαχνό όπως η πεσκανδρίτσα χαρίζει υψηλές γευστικές συγκινήσεις με έναν συνδυασμό μυρωδικών, που αφήνουν τη φίνα νοστιμιά του ψαριού να αναδειχθεί. Χρησιμοποιεί και μποράντζα (όταν βρίσκει), αυτό το εδώδιμο μπλε λουλουδάκι με τα χνουδωτά φύλλα, αλλά και κερφίλιο, το γνωστό μας μυρώνι (χαιρέφυλλον). Η ένταση έρχεται με τον θαυμαστό συνδυασμό της απαλής γεύσης των χορταρικών με την αψάδα του ξιδιού και του λεμονοχυμού, που δίνει στη σούπα ιδιαίτερο, ξεχωριστό χαρακτήρα. Όσο για τον τίτλο, απόλυτα σαφής: Ψάρια εἰσὲ μπρουέτο, ἤγουν ζουμί = ψάρια σε σούπα («μπρουέτο» από την ιταλική λέξη «brodo», που σημαίνει «ζωμός», «ζουμί».

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  800 γρ. καλοκαθαρισμένες ουρές πεσκανδρίτσας (καθαρό βάρος)
  •  400 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  350 γρ. πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες
  •  40 γρ. μυρώνια, ψιλοκομμένα
  •  40 γρ. καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  •  40 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  150 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT