Τηγανητά καλαμαράκια: Πώς δεν θα πανιάσουν

Τηγανητά καλαμαράκια: Πώς δεν θα πανιάσουν

Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι μεζεδάκι πρώτης τάξεως για τσίπουρα και ούζα, ενώ κάνει καλή παρέα με κάθε είδους θαλασσινό και σαλάτες. Ξέρετε όμως πώς δεν θα πανιάσουν και πώς θα παραμείνουν τραγανά;

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένας μεζές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Για να τα φτιάξουμε, πρώτα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.

Ξεπλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτό, με ένα πιάτο από πάνω να τα πιέζει, για να στραγγίξουν καλά.

Είναι πολύ σημαντικό να μην έχουν υπολείμματα νερού πάνω τους, γιατί δεν θα γίνουν τραγανά. Γι’ αυτό τα σκουπίζουμε πολύ καλά με μια πετσέτα πριν τα αλευρώσουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT