Η λίστα μας έχει φούρνους για φρεσκοψημένες λαγάνες, χαλβαδοποιεία, αλλά και μπακάλικα και ντέλι, που διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης, αναλαμβάνουν να συμπληρώσουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Με ελιές και τουρσάκια, την απαραίτητη ταραμοσαλάτα και πολλούς ακόμη έτοιμους μεζέδες πολλών λογιών, που βρίσκουμε σε μικρά παντοπωλεία και μπακάλικα, θα πετάξουμε λίγο πιο αμέριμνοι τον χαρταετό μας. Κάνουμε, λοιπόν, τη βόλτα μας σε κεντρικές και συνοικιακές αγορές, ψωνίζουμε όστρακα και θαλασσινά κι άλλα νόστιμα σαρακοστιανά και στάζουμε στα ποτήρια ούζα και τσίπουρα, αλλά και ασύρτικα, νέας κοπής ρετσίνες και τραγανά ροζέ: η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής θέλει αφθονία και διάθεση γιορτινή.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο