Ταραμοσαλάτα με καυκαλήθρες

Ταραμοσαλάτα με καυκαλήθρες, μια διαφορετική πρόταση σερβιρίσματος της παραδοσιακής ταραμοσαλάτας

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

Ταραμοσαλάτα

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί.
  2. Προσθέτουμε τον ταραμά και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όσο ψωμί θέλουμε(ανάλογα με το πόσο σφιχτή θέλουμε την ταραμοσαλάτα).
  3. Μετά, ρίχνουμε με σταθερή και αργή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου έχουμε μια αφράτη και ομοιογενή ταραμοσαλάτα.
  4. Αν το μείγμα είναι περισσότερο σφιχτό ή και αλμυρό από όσο θα θέλαμε, ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς.
  5. Το ίδιο ισχύει και για το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε κι άλλο αν θέλουμε πιο ξινό αποτέλεσμα.
  6. Βάζουμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT