Διαδικασία
Ταραμοσαλάτα
- Χτυπάμε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τον ταραμά και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όσο ψωμί θέλουμε(ανάλογα με το πόσο σφιχτή θέλουμε την ταραμοσαλάτα).
- Μετά, ρίχνουμε με σταθερή και αργή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου έχουμε μια αφράτη και ομοιογενή ταραμοσαλάτα.
- Αν το μείγμα είναι περισσότερο σφιχτό ή και αλμυρό από όσο θα θέλαμε, ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς.
- Το ίδιο ισχύει και για το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε κι άλλο αν θέλουμε πιο ξινό αποτέλεσμα.
- Βάζουμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr