Στις επτανησιακές πίτες συνδυάζονται ο πλούτος της εύφορης γης με το πλήθος των προϊόντων, οι επιρροές από τους διάφορους κατακτητές, κυρίως τους Ενετούς, η αστική με την αγροτική κουζίνα. Τα ψάρια και τα κρεατικά είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Στην Κεφαλονιά φτιάχνουν χταποδόπιτα, στη Λευκάδα μια πικάντικη μαριδόπιτα. Πολλές και διαφορετικές και οι κρεατόπιτές τους, με διασημότερη την κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, με μείγμα κρεατικών, ρύζι, ντομάτα, δυόσμο, πορτοκάλι και μπαχαρικά. Παρόμοια είναι η κερκυραϊκή ρυζόπιτα, με αρνάκι, μπαχαρικά και αυγά, ενώ ανάλογης φιλοσοφίας είναι και η πλούσια ζακυνθινή πίτα της Τσικνοπέμπτης, με γέμιση από γαλοπούλα, κουνέλι, χοιρινό, κατσίκι, πορτοκάλι, μυρωδικά και μπαχαρικά! Είναι πίτες των Απόκρεω, φτιαγμένες για να στυλώσουν τον οργανισμό πριν από τη Σαρακοστή.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.