Σουσαμένιο σαραγλί από τον Έβρο

«Το εκλεκτό σουσάμι με σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα ήταν ένα από τα βασικά προϊόντα στον βόρειο Έβρο», έγραφε η αείμνηστη λαογράφος της ελληνικής κουζίνας Εύη Βουτσινά, που κατέγραψε αυτή τη συνταγή σε ένα από τα ταξίδια της

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βασικό υλικό σε φαγητά, πίτες, γλυκίσματα και πάρα πολύ νόστιμο. Αυτό ήταν και η βασική πηγή του λαδιού σ’ αυτή την περιοχή, όπου δεν υπήρχε ελαιόδεντρο. Το γλύκισμα αυτό παλιά φτιαχνόταν με σησαμέλαιο. Με τον ίδιο τρόπο, αλλά με τα φύλλα απλωμένα στο ταψί, φτιάχνεται και η σουσαμόπιτα. Η συνταγή είναι από τον Κυπρίνο της Ορεστιάδας. Το φτιάχνουν σε όλο τον βόρειο Έβρο πολλές φορές τον χρόνο, αλλά τα Χριστούγεννα είναι απαραίτητο».

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT