Γίγαντες πλακί στην κατσαρόλα

Στην κατσαρόλα τους προτιμούν τους γίγαντες στη γνωστή ταβέρνα Κληματαριά, όμως μας δίνουν και την εναλλακτική για τον φούρνο

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατσαρολάτους φτιάχνουν τους γίγαντες πλακί στην «Κληματαριά», κι ας είναι οι γάστρες το δυνατό τους σημείο. Και γίνονται λουκούμι, μελωμένοι ωραία και ακέραιοι στο σχήμα – δεν έχουν ρωγμές ούτε διαλύονται. Για όποιον τους θέλει πιο ξεροψημένους, η Μαρία Σιώτου μάς δίνει και την εναλλακτική για ψήσιμο στον φούρνο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1/2 κιλό γίγαντες ελέφαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
  •  1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  •  1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  2 καρότα, κομμένα σε φέτες
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT