Δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό σιροπιαστό ραβανί αυτή η εκδοχή. Γίνεται πολύ αφράτο, ιδιαίτερα αρωματικό και με απολαυστική, ελαφρά καπνιστή νοστιμιά από το πετιμέζι.
Υλικά
Μερίδες: Για ένα ταψί 30 εκ.
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο ακόμη, για το ταψί
- 11⁄2 φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- 11⁄2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κοφτό κουτ. σούπας κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας τσίπουρο, κατά προτίμηση με γλυκάνισο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις