Τα Κέικ του Δημήτρη Μακρυνιώτη σε ένα βιβλίο

Τα Κέικ του Δημήτρη Μακρυνιώτη σε ένα βιβλίο

Ο ζαχαροπλάστης-σταρ δείχνει, ακόμα και σε όσους δεν έχουν δοκιμαστεί πολύ με τα μίξερ και τις μαρίζ, πως να φτιάχνουν κέικ αφράτα, εύκολα και εποχικά.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κέικ του Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι για όλες τις εποχές. Αυτός ακριβώς είναι ο ο τρόπος που ο ζαχαροπλάστης-σταρ έχει επιλέξει να χωρίσει τα κεφάλαια του βιβλίου, αντιμετωπίζοντας συχνά τα κέικ σαν λευκό καμβά και εμπλουτίζοντάς τα με εποχικά υλικά του φθινοπώρου, της άνοιξης κ.ο.κ.

Έτσι, προτείνει να εκμεταλλευτούμε τα αχλάδια, για παράδειγμα, όταν είναι στα καλύτερά τους και να φτιάξουμε ένα αμυγδαλένιο κέικ-στολίδι με ολόκληρα τα φρούτα, ποσαρισμένα σε γλυκό κρασί ή να γιορτάσουμε την άνοιξη με ένα ανάλαφρο angel cake που θα σερβίρουμε με φράουλες ή/και παγωτό.

«Αυτό το βιβλίο δεν είναι για την βιβλιοθήκη αλλά για τη κουζίνα, δίπλα στο μίξερ και τις φόρμες ζαχαροπλαστικής» γράφει ο ίδιος στην εισαγωγή, συνεχίζοντας: «Αν κάθε φορά που το ανοίγετε βρίσκετε τις σελίδες τσαλακωμένες, με αποτυπώματα βουτύρου και σοκολάτας τότε σίγουρα θα τα έχω καταφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT