Σαλάτα με πράσινες φακές, αντζούγιες και ζεστό κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα με πράσινες φακές, αντζούγιες και ζεστό κατσικίσιο τυρί

Μια πολύ ωραία συνταγή για να απολαύσουμε τις φακές σαν σαλάτα με διαφορετικό τρόπο. Είναι νόστιμη και πολύ ελαφριά ενώ οι αντζούγιες προσθέτουν γεύση και ένταση

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  200 γρ. φακές, κατά προτίμηση πράσινες (από τα είδη φακής που «στέκονται» καλύτερα στο βράσιμο και δεν ξεφλουδίζουν εύκολα )
  •  1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  •  1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  6 φιλέτα αντζούγιας, διατηρημένα σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  •  2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  •  2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα, ξερή, τριμμένη
  •  30 ml ξίδι
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT