Μπορούμε να βάλουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Αυτό το φαγητό, που ετοίμασε ο μοναχός Στέφανος στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Όρος Σινά, καρυκεύεται κάποιες φορές και με κανέλα. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο γαρνίρισμα, αντί τριμμένου τυριού, προσθέτουν νοστιμιά και υφή, αλλά και τις πολύτιμες πρωτεΐνες τους. Οι ξηροί καρποί είναι πολύ σημαντική τροφή για τους νηστεύοντες.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1 πακέτο σπαγκέτι Νο 6
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- λίγο κύμινο + καυτερή πάπρικα, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1/2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.