Πατάτες φούρνου άλαδες με ταχινολέμονο

Πατάτες φούρνου άλαδες με ταχινολέμονο

Ένα νηστίσιμο πιάτο πλούσιο, νόστιμο και χορταστικό, από τη μοναστηριακή κουζίνα του όρους Σινά, που μπορεί να λειτουργήσει, βέβαια, και ως συνοδευτικό

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ημέρες της νηστείας, αυτές οι πατάτες είναι το κυρίως γεύμα των μοναχών της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά. Το μυστικό της συνταγής είναι το ταχινολέμονο που προστίθεται στο τέλος, μετά το ψήσιμο, αλλά και κάτι ακόμα: οι πατέρες προτείνουν να ψήσουμε το φαγητό όπως είναι μέσα στο ταψί, κατά το ήμισυ πάνω στο μάτι της κουζίνας, και να το τελειώσουμε στον φούρνο. Οι πατάτες δεν παίρνουν χρώμα, αλλά βγαίνουν τρυφερές και μελωμένες. Εκτός από κυρίως γεύμα νηστίσιμο, είναι και θαυμάσιο συνοδευτικό για ψάρι, θαλασσινά ή κρέας.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1.500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο στις σκελίδες του, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  3 κουτ. σούπας ταχίνι
  •  χυμός από 2-3 λάιμ (ή λεμόνια)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT