Upon: Το νέο all-day του Παλαιού Φαλήρου έχει πολλά ατού

Upon: Το νέο all-day του Παλαιού Φαλήρου έχει πολλά ατού

Ο σεφ Γρηγόρης Κίκης με τρεις παιδικούς του φίλους έφτιαξαν έναν νέο χώρο που στόχο έχει να πάει το γνώριμο μοντέλο «καφές-φαγητό-ποτό» μερικά βήματα παραπέρα.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν το ήξερα ότι ο Γρηγόρης Κίκης (κεντρική φωτογραφία) ο νεαρός σεφ και συνιδιοκτήτης του Hervé, του fine dining εστιατορίου με τη σφραγίδα του Ερβέ Προνζάτο, είναι Φαληριώτης. Τώρα το έμαθα, που μαζί με τους Δημήτρη Δημήτσα και Νίκο και Ηλία Μαυρέλη, φίλους του από το σχολείο, άνοιξαν το Upon, θέλοντας να αλλάξουν λίγο τα γευστικά δεδομένα της γειτονιάς όπου μεγάλωσαν. Με γνώμονα τα δικά τους θέλω και τις ανάγκες της περιοχής, μετέτρεψαν τρεις μικρούς χώρους (μια πρώην κάβα, ένα πρώην καφέ και μια αποθήκη) στην πλατεία Ντάβαρη σε έναν, με σκοπό να παρουσιάσουν μια πρόταση διαφορετική από τις υπόλοιπες στην ακτίνα της.

Βλέποντας απ’ έξω αυτό το μαγαζί, που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο καιρό, μπορεί να σου δώσει την εντύπωση ότι είναι ένα ακόμη μοντέρνο καφέ με ολίγον από φαγητό, από αυτά που ξεφυτρώνουν συχνά-πυκνά σε διάφορα σημεία της πόλης. Κι αν υπάρχουν all-day στην Αθήνα… Καθισμένος όμως σε ένα από τα μικρά ή πιο μεγάλα τραπέζια που απλώνονται στον εξωτερικό του χώρο, εντός ή εκτός της τζαμαρίας που ανοιγοκλείνει αναλόγως καιρού –ένα Σάββατο μεσημέρι που πήγα ήταν όλα γεμάτα με κόσμο που έπινε φρέντο ή έτρωγε στη χειμωνιάτικη λιακάδα με μπιτάτες μουσικές και ήχους του δρόμου στα αυτιά– αρχίζεις να παρατηρείς επιμέρους στοιχεία που ξεφεύγουν από τη νόρμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT