Το ψωμί του Σινά: Η συνταγή για τον άρτο της ιεράς μονής

Το ψωμί του Σινά: Η συνταγή για τον άρτο της ιεράς μονής

Η συνταγή, που μας έδωσε ο Νάσερ, ο Βεδουίνος αρχιφούρναρης, είναι για 150 κιλά αλεύρι. Εμείς την προσαρμόσαμε έτσι ώστε να βγαίνουν 4 μικρά καρβελάκια.

20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καρβελάκια που ξεφουρνίζουν για κάποιον λόγο δεν παίρνουν ιδιαίτερο χρώμα και δεν ξεροψήνονται.

Τα φτιάχνουν με ό,τι αλεύρι βρεθεί εύκαιρο και ύστερα τα κόβουν σε φέτες και τα σερβίρουν στην Τράπεζα μαζί με το μεσημεριανό.

Η γεύση τους είναι ουδέτερη, δροσάτη και λιτή, σαν άγουρο αμύγδαλο.

Αν δεν φαγωθούν αυθημερόν, καλό είναι να τα συντηρήσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, καθώς μπαγιατεύουν εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT