Μαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλα

Μαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλα

Μαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι, ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που είναι ιδανικό για χορτοφάγους και όσους είναι σε περιόδους νηστείας

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 20′ προετοιμασία
  • 50′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο (είτε αγοράζουμε περίπου 1½ κιλό, γιατί κατά το καθάρισμα έχει φύρα, είτε παίρνουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο, σε σακουλάκι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, ή 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 μάτσο άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT