6 αγνοί, χειροποίητοι, χαλβάδες μικρών παραγωγών που ξεχωρίζουν

6 αγνοί, χειροποίητοι, χαλβάδες μικρών παραγωγών που ξεχωρίζουν

Δώδεκα δοκιμαστές, 20 χαλβάδες μικρών παραγωγών, 2 ώρες και κάμποσα ποτήρια νερό μετά, και ιδού τα αποτελέσματα: 6 αγνοί, χειροποίητοι χαλβάδες μικρών παραγωγών σε μια τυφλή γευσιγνωσία.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Παγγαίο μέχρι τη Σύρο, κι από τον Βόλο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα ζυμώνει χαλβά. Άλλοι ινώδεις και άλλοι τριφτοί και μπισκοτένιοι, μαστιχωτοί σαν τσίχλα ή αφρουδένιοι και ελαφριοί, σε ορισμένους μπαίνει ταχίνι ολικής άλεσης και σε άλλους προσθέτουν μετά το ζύμωμα, αμύγδαλα, σοκολάτα και άλλα έξτρα υλικά. Στη γευστική δοκιμή του γαστρονόμου, που έγινε στο μπαρ Line με 12 έμπειρους δοκιμαστές και όλους τους χαλβάδες μικρών παραγωγών που βρήκαμε στην αγορά, επιλέξαμε να δοκιμάσουμε την σκέτη, κλασική, γεύση του αγαπημένου νηστίσιμου γλυκού. Ωστόσο, σε αρκετούς συναντήσαμε προσθήκη φυτικών ελαίων που κατεβάζουν το κόστος παραγωγής τους, καθότι το σουσάμι αν και μικρό στο μάτι, είναι ακριβό. Έτσι, αφού τελείωσε η τυφλή γευσιγνωσία, βάλαμε στο μικροσκόπιο τις ετικέτες τους και ξεχωρίσαμε αυτούς που ζυμώνονται μόνο με τα λάδια του σουσαμιού και δεν περιέχουν άλλα φυτικά έλαια και πρόσθετα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT