Το 1989 πρωτοάνοιξε τον Κουκούμαβλο ο Νίκος Πουλιάσης. Σε μια Σαντορίνη πολύ διαφορετική. Στην Οία αρχικά, σ’ ένα ατμοσφαιρικό καπετανόσπιτο στα Φηρά στη συνέχεια, και αργότερα σε έναν διαφορετικού στυλ χώρο κοντά στη μητρόπολη, παρουσίασε μια ιδιοσυγκρασιακή, πολυσυλλεκτική κουζίνα με διεθνή χαρακτήρα, που αξιοποιούσε και τις τοπικές πρώτες ύλες. Αυτοδίδακτος σεφ, πολύπλευρος άνθρωπος, ενσωμάτωσε ταξίδια και εμπειρίες σε μια πρόταση με πολλές ιδιαιτερότητες. Με τολμηρούς, απρόβλεπτους, συνδυασμούς. Πάντρεψε υλικά που ορισμένες φορές δεν θα φανταζόσουν ότι θα βρεθούν στο ίδιο πιάτο. «Τις δεκαετίες που “ανδρώθηκε” η σχέση μου με τη μαγειρική υπήρχε διάθεση για αναθεωρήσεις και πειραματισμούς», εξηγεί, μιλώντας για μια προσέγγιση «που δεν υπακούει σε νόρμες, που δημιουργεί παράξενες αρμονίες».
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr