10 συνταγές για σκορδαλιά, το απαραίτητο συνοδευτικό του μπακαλιάρου της 25ης Μαρτίου

10 συνταγές για σκορδαλιά, το απαραίτητο συνοδευτικό του μπακαλιάρου της 25ης Μαρτίου

Η σκορδαλιά συνοδεύει περίφημα εκτός από τον μπακαλιάρο και όλα τα τηγανητά ψάρια και λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κ.α. Δοκιμάστε 10 μοναδικές συνταγές.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλιον το ήμερον (Allium sativum) είναι η επιστημονική ονομασία του σκόρδου για αυτό και πλήθος οι λέξεις για αλοιφές με βάση το σκόρδο πχ. γαλλικό aioli, ισπανικό allioli, ιταλική agiada και επτανησιακή αλιάδα ή αγιάδα.

Διαβάζοντας το βιβλίο του Σπύρου Μπεκατώρου «Κεφαλονιά – Στα χρόνια τση παδέλας», αποκομίζουμε πολύτιμες πληροφορίες για την περίφημη κεφαλονίτικη αλιάδα: Σύμφωνα με τη κ. Δέσποινα Βλάσση, Φιλόλογο – Βιβλιοθηκάριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας, η λέξη πέρασε στο κεφαλονίτικο ιδίωμα την εποχή της βενετοκρατίας, όχι όμως και η συνταγή.

Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT