Στον Πιπινιό, στη Σταμάτα, η Πέμπτη είναι της προβατίνας

Στον Πιπινιό, στη Σταμάτα, η Πέμπτη είναι της προβατίνας

Η προβατίνα στη σούβλα είναι το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της οικογενειακής ταβέρνας που έχει κλείσει τριάντα χρόνια στη Σταμάτα

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προβατίνα τον τελευταίο καιρό όλο και δηλώνει την παρουσία της στα εστιατόρια της Αθήνας. Είναι αρκετοί οι μάγειρες που την εντάσσουν στο συνταγολόγιό τους. Την πετυχαίνεις στη σχάρα και μαγειρευτή, σε σύγχρονα πιάτα που έχουν και το ρουστίκ κατιτί τους, σε σουβλάκι, σε μπέργκερ. Άμα τώρα τη θες σουβλιστή, μπορείς να πάρεις το δρόμο για τον Πιπινιό, που έχει κλείσει τριάντα χρόνια στη Σταμάτα. Είναι καθιερωμένο ραντεβού: κάθε Πέμπτη η προβατίνα σε περιμένει στην είσοδο. Άλλοτε μέσα, στην ψησταριά στα δεξιά, άλλοτε έξω, σε γκρο πλαν, στην αυλή με τις μουριές. Ήταν εκεί (σχεδόν) από την αρχή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT