Μπακαλιάρος πορτογαλικός, με πατάτες, κρεμμύδια και σκορδάτη κρούστα

Μπακαλιάρος πορτογαλικός, με πατάτες, κρεμμύδια και σκορδάτη κρούστα

Αν δεν ξέρουν κι οι Πορτογάλοι από μπακαλιάρο τότε ποιος ξέρει; Το κλισέ μάλιστα λέει ότι έχουν 365 τρόπους να τον μαγειρέψουν, έναν για κάθε μέρα του έτους.

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 20′ προετοιμασία
  • 45′ ψήσιμο
  • 1 ημέρα αναμονή

Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις πατάτες

  • 1.200 γρ. πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα, καλά πλυμένες
  • 1 1⁄2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον μπακαλιάρο

  • 800 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για τα κρεμμύδια

  • 800 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 90 ml ελαιόλαδο

Για την κρούστα

  • 2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες, ανακατεμένες με 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT