Ρετσίνα explainer: το εθνικό μας κρασί από το Α στο Ω

Ρετσίνα explainer: το εθνικό μας κρασί από το Α στο Ω

Η ρετσίνα της παράδοσης, η ρετσίνα της νέας εποχής. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το εθνικό μας κρασί, που εξοβελίστηκε κάποια στιγμή από τα αστικά τραπέζια αλλά επέστρεψε δυναμικά

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής παράδοσης και κουλτούρας του τόπου μας, η ρετσίνα, δικαίως ονομάζεται βάσει του Κοινοτικού νομοθετήματος κρασί με «Ονομασία Κατά Παράδοση», τίτλο που μοιράζεται με την επτανησιακή βερντέα. Γέννημα θρέμμα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, η ρετσίνα –η καλή ρετσίνα– δεν περιέχει μόνο ρετσίνι σαν συντηρητικό ή βελτιωτικό. Περιέχει όλη την ατμόσφαιρα και το άρωμα των πευκοδασών της περιοχής, τη διαύγεια του ουρανού και τη δροσιά μιας καλοκαιρινής νύχτας με πανσέληνο στην παραλία του Σχοινιά, ένα φιλί καληνύχτας σε μια αυλή με μυριστικά στη Χαλκίδα και μια παράσταση της Αντιγόνης από έναν ερασιτεχνικό θίασο στη Θήβα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT