Βιωσιμότητα: Μήπως τελικά δεν πρέπει να τρώμε μπακαλιάρο;

Βιωσιμότητα: Μήπως τελικά δεν πρέπει να τρώμε μπακαλιάρο;

Παστός ή φρέσκος, Ατλαντικού ή Μεσογείου; O μπακαλιάρος ίσως τελικά να μην έχει θέση στο τραπέζι μας.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινήσαμε πριν λίγες εβδομάδες να ετοιμάζουμε τη θεματολογία της 25ης Μαρτίου: να θυμηθούμε πως γίνεται σωστά το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου, να γράψουμε τα μυστικά για το τηγάνισμα, να βρούμε τις παλιές ταβέρνες και τα εστιατόρια που κάνουν καλό μπακαλιάρο σκορδαλιά κ.ο.κ. Ψάχνοντας τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με το ψάρι, σχεδόν όλες έχουν να κάνουν με το κυνήγι του μπακαλιάρου στις αγορές και την «αλμυρή» τιμή του. Γιατί το «ψάρι του φτωχού» ακρίβυνε τόσο; Τι ξέρουμε αλήθεια για αυτό τον μεζέ που ενώ θεωρείται κατεξοχήν ελληνικός φτιάχνεται με πρώτη ύλη που ψαρεύεται μακριά; Πώς ψαρεύεται; Είναι βιώσιμη επιλογή να τρώμε μπακαλιάρο και ως καταναλωτές τι πρέπει να προσέχουμε; Ζητήσαμε από δύο επιστήμονες να μας διαφωτίσουν:

Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT