Ξεκινήσαμε πριν λίγες εβδομάδες να ετοιμάζουμε τη θεματολογία της 25ης Μαρτίου: να θυμηθούμε πως γίνεται σωστά το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου, να γράψουμε τα μυστικά για το τηγάνισμα, να βρούμε τις παλιές ταβέρνες και τα εστιατόρια που κάνουν καλό μπακαλιάρο σκορδαλιά κ.ο.κ. Ψάχνοντας τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με το ψάρι, σχεδόν όλες έχουν να κάνουν με το κυνήγι του μπακαλιάρου στις αγορές και την «αλμυρή» τιμή του. Γιατί το «ψάρι του φτωχού» ακρίβυνε τόσο; Τι ξέρουμε αλήθεια για αυτό τον μεζέ που ενώ θεωρείται κατεξοχήν ελληνικός φτιάχνεται με πρώτη ύλη που ψαρεύεται μακριά; Πώς ψαρεύεται; Είναι βιώσιμη επιλογή να τρώμε μπακαλιάρο και ως καταναλωτές τι πρέπει να προσέχουμε; Ζητήσαμε από δύο επιστήμονες να μας διαφωτίσουν:
Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ