Γιουβέτσι με σκορπίνα

Το φαγητό απογειώνεται με γλυκό κρασί, πιπεριά Φλωρίνης και ψημένο πολτό κρεμμυδιού. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο ωμό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοντέρνο φαγητό από έναν ταλαντούχο σεφ τον Λουκά Μάιλερ, που μας είχε μαγειρέψει στο καφενείο – εστιατόριο «Έννοια πο’χεις» στη Λήμνο.

Υλικά
Μερίδες: 4

-1 κιλό σκορπίνα, καθαρισμένη και ολόκληρη (ή ουρές πεσκανδρίτσας)

-100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (ο σεφ προτιμά λευκό κρεμμύδι στα μαγειρευτά, γιατί με το μαγείρεμα γλυκίζει, ενώ στις σαλάτες κόκκινο, γιατί ωμό είναι όσο γλυκό και αψύ χρειάζεται)

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

-4 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

-1 1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός ψαριού, ζεστός ή νερό

-80 ml λευκό, ξηρό κρασί

-50 ml γλυκό, λευκό κρασί

-250 γρ. κριθαράκι ψιλό

-2-3 κορυφές μάραθου ή άνηθου

-120 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-πολτός κρεμμυδιού

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT