Τα σαλιγκάρια στην Κρήτη τα λένε κοχλιούς ή χοχλιούς και είναι γνωστό έδεσμα ήδη από τη μινωική εποχή. Αποτελούσε φθηνό φαγητό, που ήταν άμεσα διαθέσιμο, χωρίς τον κόπο του κυνηγιού.
Τα μαζεύουν την πρώτη βροχερή μέρα του φθινοπώρου και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της εποχής, επειδή ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που τα σαλιγκάρια ζευγαρώνουν.
Ιδανική εποχή για να τα μαζέψουμε είναι επίσης ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος. Είναι μεζές πολύ αγαπητός ειδικά την περίοδο της νηστείας.
Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ