Kρέας στον φούρνο με ρεβύθια

Κλασική, παραδοσιακή συνταγή από την Κω που γίνεται και με μοσχάρι και με χοιρινό. Ένα υπέροχο φουρνιστό με ρεβύθι, συνταγή της Εύης Βουτσινά

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν έκαναν χοιροσφάγια στα σπίτια, οι Κώοι μαγείρευαν αυτό το φαγητό με τις «εμπουκιές». Έτσι λένε το χοιρινό που φυλάσσουν σε κιούπια, μέσα στο λίπος του, όπως ο καβουρμάς ή το μανιάτικο σύγλινο. Το φτιάχνουμε όμως και με φρέσκο χοιρινό ή με μοσχάρι. Συνηθίζεται όλο το χρόνο: το καλοκαίρι με φρέσκια ντομάτα, τον χειμώνα με πελτέ.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε κύβους 5 εκ.
  •  350 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό με 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  •  2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT